+387 32 460 700 press@arnelisak.comZENICATRANSU NEĆE BITI ODUZETA LICENCA Ministar Isak: Sada su na potezu Grad Zenica i vijećnici

Na incijativu ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK Arnela Isaka danas je u kabinetu ministra upriličen sastanak kojem su prisustvovali ministar Isak sa saradnicima, te predstavnici Grada Zenica, Kantonalnog poreznog ureda Zenica i JKP Zenicatrans d.d. Zenica.

Tema sastanka je bilo iznalaženje rješenja za problematiku komunalnog preduzeća „Zenicatrans“, kojem je zbog neizmirenih obaveza prema Poreskoj upravi dovedeno u pitanje održavanje licence za prevozničku djelatnost.

S obzirom da je riječ o javnom preduzeću i javnoj komunalnoj djelatnosti u nadležnosti lokalne samouprave, Grad Zenica treba Rebalansom Budžeta u što skorije vrijeme riješiti ovo pitanje i okončati problematiku opstojnosti licence za Zenicatrans. Sada je, dakle, na potezu grad Zenica i gradski vijećnici, koji će svojim odnosom prema ovoj problematici pokazati jesu li za pomoć Zenicatransu ili ne. Mi smo organiziranjem ovog sastanka na kojem smo okupili sve zainteresirane strane pokazali dobru volju za rješavanje ove problematike, a sad su na pitanju Gradska uprava zenica i vijećnici u Gradskom vijeću“, kazao je nakon sastankaministar Arnel Isak, dodajući da su njegov interes građani, kojima treba javni prijevoz, ali i očuvanje radnih mjesta zaposlenika preduzeća Zenicatrans.