+387 32 460 700 press@arnelisak.comZENICA: Omladinski savez A-sda ponudio pomoć Domu mladih

Dom mladih u Zenici, odlukom Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, nakon 25 godina mora napustiti svoje prostorije, a sa njim odlaze sekcije informatike, matematike, fizike, joga, aerobik, taekwondo, gimnastika, sportska škola za malu djecu, kursevi stranih jezika…

Ove sekcije godišnje je pohađalo najmanje 300 djece, koja su stjecala znanja i vještine, ali i bila sklonjena sa ulice.

Saliha Hodžić, tehnički sekretar Doma mladih, ističe da su pokušali doći do gradonačelnika ali ih niko nije htio primiti.

– Dobili smo obavještenje da se iselimo za 15 dana. Pokušavali smo stupiti u konakt s gradonačelnikom, ali niko nas nije želio primiti. – govori Hodžić.

Ipak, u Zenici itekako postoje dobri ljudi i oni koji istinski vode brigu o djeci i mladima. Da je tako, potvrdila nam je i Hodžić, koja je kazala da su im prvi prostorije ponudili iz Omladinskog saveza A-sda i to njihov predsjednik Arnel Isak.

– Tačno je. Kontaktirao nas je Arnel Isak i ponudio izlaz iz problema u kojem se nalazimo. Mi smo sa velikom zahvalnošću prihvatili njegovu pomoć – govori Hodžić.

Predsjednik Omladinskog saveza A-sda, Arnel Isak, kaže kako nisu pretjerano razmišljali o ovoj pomoći.

– Čim smo čuli da su djeca istjerana na ulicu, reagirao sam. Ponudio sam im korištenje prostorija i to besplatno. Ipak, mlade i djecu u ovom gradu treba zbrinuti i pomoći djelima ne pustim obećanjima – govori Isak.

I dok su za sada jedino iz Omladinskog saveza A-sda ponudili pomoć i pokazali sluha za 300 djece, ostaje da se vidi kakav će biti epilog s nekadašnjim Domom mladih u Zenici.