+387 32 460 700 press@arnelisak.comSANACIJA PRUŽNOG PRELAZA U ĆATIĆIMA Ministar Isak riješio problem koji je bio prisutan duže od dvije decenije

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, na čijem je čelu ministar Arnel Isak, putem Kantonalne direkcije za ceste je protekle nedjelje, 13. oktobra, angažiralo izvođača radova na redovnom održavanju cesta i izvršilo vrlo vrijedan projekt sanacije pružnog prelaza u Ćatićima na regionalnoj cesti R445 Kakanj (Ćatići) – Visoko.

Već duže od dvije decenije prisutan je problem na ovom dijelu puta, te je na inicijativu ministra Isaka i direktora Kantonalne direkcije za ceste izvršena modernizacija kolovoza u zoni pružnog prelaza u Ćatićima sa regulacijom odvodnje, a sve u cilju bezbjednijeg prelaza preko pruge.

Ponovo i iznova ponavljam da su moj primarni interes građani i poboljšanje uslova za njihov život i privređivanje. Za ovu intervenciju na pružnom prelazu sam se prvenstveno odlučio iz razloga povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju na ovom dijelu puta, te zbog zadovoljavanja interesa građana u smislu smanjivanja njihovih troškova održavanja vozila, s obzirom da smo imali učestale primjedbe učesnika u saobraćaju da su zbog lošeg prelaza imali kvarove i oštećenja na vozilima“, kaže Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

Za izvršene radove sanacije pružnog prelaza iz Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH su iskazali veliku zahvalnost, ističući vrijednost rješavanja ovog problema, što će doprinijeti i poboljšanju željezničkog saobraćaja.

U okviru ovih radova, a za vrijeme obustave saobraćaja na ovoj dionici puta, uključile su se i JP Željeznice FBiH i izvršile neophodne poslove na održavanju željezničke pruge.