+387 32 460 700 press@arnelisak.comPREMIJER GANIĆ I MINISTAR ISAK OBIŠLI RADOVE NA CESTI ČAJDRAŠ – OVNAK

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Arnel Isak obišli su danas u naselju Lokvine radove na rekonstrukciji regionalne ceste Čajdraš – Ovnak. Izvođač “Almy Transport” Zenica radove je započeo sredinom avgusta na poddionici dužine 500 metara na kojoj su riješeni imovinsko-pravni odnosi.

“Regionalni put Zenica – Ovnak je od životnog značaja za stanovnike Kočevskog sliva. To je projekt koji je započela prethodna vlada osiguravši milion maraka za rekonstrukciju prve dionice. Ovo je potvrda da i pored brojnih prepreka izvršavamo ono što smo započeli”, kazao je premijer Ganić.

Sporazum o rekonstrukciji regionalnog puta Čajdraš – Ovnak potpisan je u novembru prošle godine, a sredstva su osigurana za prvu poddionicu Čajdraš – Lokvine. Radove usporava kašnjenje izgradnje vodovoda i kanalizacije koja se nalazi na trasi saobraćajnice

Moj interes su građani i poboljšanje uvjeta za život hiljada onih koji žive u slivu rijeke Kočeve i koji svakodnevno koriste ovu putnu komunikaciju. Nadam se da ćemo u saradnji sa Gradskom upravom Zenica uspjeti do zime završiti započete radove“, kaže ministar Arnel Isak, koji dodaje da će se pokušati ubrzati rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na ostatku dionice.

Regionalna cesta Čajdraš – Ovnak duga je oko osam kilometara, a projektom je predviđena izgradnja ceste široke šest metara sa svom pratećom infrastrukturom. Plan Vlade ZDK je da se rekonstrukcija kompletne ceste završi u narednih nekoliko godina. Saobraćajnica je značajna i za regionalno povezivanje, jer će njenom rekonstrukcijom Zenica dobiti kvalitetniju cestovnu vezu sa Travnikom.

Press služba ZDK