+387 32 460 700 press@arnelisak.comPotpisan Ugovor za nabavku opreme za tretman infektivnog otpada

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak i predstavnik italijanske kompanije „Newster System“ Stjepan Pepić potpisali su 750 hiljada KM vrijedan Ugovor za nabavku opreme za tretman infektivnog otpada u zdravstvenim ustanovama ZDK. Ovime je konačno uspješno završen projekat koji se pokušava riješiti još od 2012. godine.

„Drago mi je da smo konačno uspješno proveli tender i napravili uštede od 100 hiljada KM vlastitih namjenskih sredstava. Uređaji i oprema koja će biti instalirana su potpuno potpuno su ekološki prihvatljivi uređaji, a prema informacijama dobavljača uređaji koji će biti instalirani u Kantonalnoj bolnici Zenica su najsavremenije generacije i kapaciteta kakvog nema niko u regionu“, kaže ministar Arnel Isak, podsjećajući da će po jedan uređaj za treman infektivnog otpada biti instaliran u Općoj bolnici Tešanj i domovima zdravlja u Visokom i Zavidovićima, te dva uređaja u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Narednih dana, Ministarstvo će upriličiti sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova i dobavljača, te dogovoriti uslove isporuke i utvrditi stepen priprema zdravstvenih ustanova u smislu lokacija na kojima će oprema biti instalirana.