+387 32 460 700 press@arnelisak.comPodrška sportu ministra Arnela Isaka

Danas je u svom kabinetu ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Arnel Isak, organizirao svećani prijem  za zeničku ‘lastu’ Mustafu Šarića, najtrofejnijeg skakača u vodu u Zenici. Neposredan povod za prijem je novi uspjeh zeničke ‘laste’ – osvojeno treće mjesto na jučerašnjim skokovima sa Starog mosta u Mostaru u disciplini skokovi na glavu. 

Ministar Isak je čestitao Šariću na velikom uspjehu koji je postigao i uručio mu ličnu donaciju, a u cilju podrške ovom sportisti za međunarodno takmičenje u skokovima na otvorenim bazenima koje će se održati u Zenici 02.08.2019. godine. Mustafa Šarić se zahvalio ministru Isaku na njegovoj podršci sportu, posebno vodenim sportovima u Zenici.

Kao aktivan sportista podržavam sve sportove u našem gradu, te se radujem što će u Zenici biti održano međunarodno takmičenje u skokovima u vodu na kojem će učestvovati 35 takmičara iz 6 evropskih zemalja.Posebno mi je drago što će takmičenje promovirati legendarni bosansko-hercegovački skakači u vodu iz Mostara, Emir Balić i Lorens Listo – izjavio je ministar Isak