+387 32 460 700 press@arnelisak.comPodrška lokalnim zajednicama

U petak je ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, Arnel Isak, boravio u Brezi gdje ga je primio načelnik općine Munib Zaimović sa svojim saradnicima. Zajedno sa ministrom Isakom u posjeti su bili Omer Škaljo, poslanik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i Fadil Jaganjac, savjetnik kantonalnog ministra unutrašnjih poslova.
Glavna tema razgovora bila je poboljšanje putne infrastrukture općine Breza, s posebnim naglaskom na strateške projekte koji će dati doprinos povećanju sigurnosti saobraćaja.
I ova posjeta pokazuje opredijeljenost ministra Arnela Isaka da se na licu mjesta uvjeri u specifičnosti svake lokalne zajednice u Zeničko-dobojskom kantonu, te da se aktivnosti Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline prilagođavaju prioritetnim potrebama građana – bržim i sigurnijim saobraćajnim komunikacijama, savremenim planskim prostornim projektima, te ekološkoj zaštiti i životu u uslovima dostojnim savremenog čovjeka.