+387 32 460 700 press@arnelisak.comOBEĆANO – ISPUNJENO! Počinju radovi na rekonstrukciji ceste Zenica-Babino

Rekonstrukcija puta Zenica-Babino je dugoočekivani projekt, na čiju realizaciju mještani ovog kraja čekaju duže od dvadeset godina. Ovih dana bi trebali početi radovi na prvoj dionici puta u čiju rekonstrukciju investitor Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK – Kantonalna direkcija za ceste ulaže nešto više od 850 hiljada KM.
„Put Zenica – Babino je strateški važan i kada su mi kazali da trebam biti ministar u Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, jedan od uvjeta koje sam postavio bila je realizacija projekta rekonstrukcije puta Zenica-Babino, kao žile kucavice za nekoliko hiljada mještana ovog kraja čiji su interese godinama unazad bili neopravdano zanemarivani kod realizacije infrastrukturnih projekata”, kaže Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, koji dodaje da je dosta neispunjavanja datih obećanja i da želi prekinuti takve prakse, te pokazati da odgovornost izabranih i imenovanih zvaničnika može biti na višem nivou.
„Također, čujem da postoje nekakvi kvazi-investitori koji kao žele ulagati u ovaj put. Ističem da ovaj kao ni drugi putevi koji su interes građana, nije lokalni, ni regionalni ni magistralni i da se na to mora posmatrati kao put građana Bosne i Hercegovine , te se u sve puteve mora ulagati, jer je to osnova svakog razvoja i napretka. Prošle godine su svi koncesionari bili pozvani da dođu kod mene u kancelariju, da razgovaramo o protokolu potpisanom sa Gradom Zenica, koji nažalost nije ispoštovan. Nažalost, oni se nisu pojavili na dogovorenom sastanku. Na osnovu informacija koje dobijamo od mještana Babina i drugih građana oni prvo trebaju vratiti dugove koje imaju prema dobavljačima, tako da ne polažem puno nada u ta famozna ulaganja. Ipak, mi ćemo nastaviti ulagati u cestu Zenica-Babino i nećemo odustati od svojih sugrađana. Ovo je samo početak”, kaže ministar Isak.