+387 32 460 700 press@arnelisak.comMinistarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK u funkciji građana


Ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, Arnel Isak, u delegaciji Vlade Zeničko-dobojskog kantona učestvovao je na sastanku sa privrednicima Visokog. Privrednici koji su orijentirani na indudustrijsku zonu Ozrakovići iznijeli su problem na zastoj u izgradnji putne komunikacije koja prolazi kroz industrijsku zonu, što negativno utiče na njihov rad i poslovanje.

S obzirom da Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u ovom projektu učestvuje saznačajnim iznosom sredstava od 424.364,23 KM, odnosno (68%), ministar Isak je od prisutnih iz Direkcije za ceste ZDK, te predstavnika izvođača radova i nadzornog organa na izgradnji glavnog puta kroz Ozrakoviće zatražio da se radovi intenziviraju i blagovremeno završe. Istakao je da će putem Direkcije za ceste ZDK redovno pratiti realizaciju izgradnje ove dionice puta koja je od strateškog značaja, kako za privredna preduzeća, tako i za 1.100 zaposlenih radnika, a posebno za građane Visokog.

Ministarstvo će i u narednom periodu, i za općinu Visoko, a i za druge općine Zeničko-dobojskog kantona, planski osiguravati ovakve ‘saobraćajno-privredne’ projekte, u kojima će se uz sinergiju sa nadležnim ministarstvima Kantona i subjektima iz lokalnih zajednica osigurati da građani, kao krajnji korisnici, imaju što bolje uslove rada, privređivanja, saobraćajne komunikacije i kvalitetnijeg života uopće.