+387 32 460 700 press@arnelisak.comMinistar Isak: Svi trebaju imati makar približno iste šanse. Podrška talentiranoj sportistkinji Sabiri Dizdarević

Ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, Arnel Isak, danas je u svom kabinetu primio Sabiru Dizdarević, talentiranu sportistkinju iz Zenice koja je do sada postigla značajne uspjehe u nekoliko sportskih disciplina u sportu za osobe sa invaliditetom. Ministar Isak je sa Sabirom razgovarao o uslovima za bavljenjem sportom u Zenici, Zeničko-dobojskom kantonu i našoj domovini, sa akcentom na uslove bavljenja sportom osoba sa invaliditetom.
Ovom prilikom, ministar Isak je Sabiri Dizdarević uručio određena sredstva kao vid podrške za odlazak na Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci koje će se održati u Budimpešti, od 15. do 21. jula ove godine.
„Naša je obaveza, kao odgovornih nosilaca funkcija u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti, da upornim i talentiranim mladima dadnemo maksimalnu podršku u njihovim naporima da ispune svoje sportske ciljeve, ostvare snove i učine naciju ponosnom“, kazao je ministar Arnel Isak.
Sabira Dizdarević je rođena 27.02.2000. godine u Zenici i do sada se bavila atletikom, košarkom u kolicima i sjedećom odbojkom.