+387 32 460 700 press@arnelisak.comMinistar Isak razgovarao sa Kasumovićem

Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, razgovarao je danas u sjedištu Vlade sa Fuadom Kasumovićem, gradonačelnikom Zenice.

Tom prilikom, Kasumović je čestitao Isaku na imenovanju i poželio mu uspješno obavljanje dužnosti ministra, te ga upoznao o stanju u oblasti prostornog uređenja i komunalne infrastrukture u Zenici, kao i aktuelnim projektima Gradske uprave koji su u vezi sa komunalnom infrastrukturom.

Glavne teme razgovora bile su Prostorni plan Grada Zenice, nastavak izgradnje vangradske dionice Glavne gradske magistrale (GGM) i rekonstrukcija lokalne ceste Zenica-Babino-Arnauti.

Tom prilikom, ministar Isak iskazao je punu spremnost Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK za poboljšanje i unaprjeđenje saradnje sa Gradom.

Gradonačelnik Kasumović potvrdio je da su ispunjeni uslovi za nastavak realizacije projekta izgradnje vangradske dionice GGM-a, te rekonstrukciju ceste Babino-Arnauti.