+387 32 460 700 press@arnelisak.comMinistar Isak otpočeo novi razvojni infrastrukturni projekt za građane Zenice

Razvoj Zeničko-dobosjkog kantona i interesi građana su prioritet u radu i djelovanju ministra Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Arnela Isaka.

On je to potvrdio raspisivanjem tendera za izgradnju druge faze Glavne gradske magistrale – GGM u vrijednosti od 2 miliona KM (sa PDV-om). Na taj način Grad Zenica će pored dugoročnog rješavanja saobraćajne infrastrukture dobiti i jedan infrastrukturni saobraćajni projekat u funkciji općeg privrednog razvoja.

– Zenica polako ali sigurno stvara pretpostavke da postane veliki grad. Svi mi moramo učiniti maksimalan napor da omogućimo da se njen razvoj, a samim tim i prosperitet Kantona, odvijaju u skladu sa savremenim trendovima. Siguran sam da će i izgradnja druge faze GGM doprinijeti dinamici razvoja koja će omogućiti da svi naši mladi ljudi što prije dobiju šansu za zapošljavanje i ostvarenje svojih životnih ciljeva. Interesi naših građana i njihov bolji život za mene nemaju alternativu – izjavio je ministar Isak, inače rođeni Zeničanin.