+387 32 460 700 press@arnelisak.comMINISTAR ISAK NA SVEČANOSTI OBILJEŽAVANJA DANA OSBIH „Oružane snage BiH su garant sigurnosti i nezamjenjiv faktor pomoći civilnom društvu“

Na poziv generalpukovnika Senada Mašovića, načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine današnjoj svečanosti obilježavanja godišnjice Oružanih snaga BiH u Kasarni „Rajlovac“ u Sarajevu prisustvovao je ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak, zatim ministar unutrašnjih poslova ZDK Dario Pekić, te zastupnik A-SDA – Za evropsku Bosnu i Hercegovinu – Zajedno Jasmin Emrić.

Zahvaljujući Oružanim snagama BiH i učešću naših pripadnika u međunarodnim misijama podrške izgradnji mira, Bosna i Hercegovina aktivno doprinosi i globalnoj sigurnosti“, kaže ministar Arnel Isak, koji je i komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite ZE-DO kantona, te je u tom smislu istakao važnost Oružanih snaga BiH i njihove spremnosti da se stave na raspolaganje civilnim strukturama društva.

Svojim akcijama u proteklom periodu Oružane snage BiH su se pokazale i dokazale kao nezamjenjiv partner građanima i civilnim strukturama u izvođenju operacija deminiranja, inžеnjerijskih radova, operacija medicinskog transporta i svim situacijama u kojima civilne strukture nisu mogle adekvatno reagirati na prirodne i druge nesreće. U to ime želim im uputiti iskrenu zahvalnost i čerstitati Dan i 14. godišnjicu od osnivanja Oružanih snaga BiH“, dodao je ministar Isak.

U okiviru pomenute svečanosti izvršena je predaja raporta i smotra ešalona, obraćanja načelnika Zajedničkog štaba OSBiH i predsjedavajućeg Predsjecdništva BiH, te predstavljene operativne sposobnosti Oružanih snaga BiH.