+387 32 460 700 press@arnelisak.comMINISTAR ISAK ARNEL NALOŽIO UREĐENJE REGIONALNIH PUTEVA

ZA SIGURAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Ministar Ministarstva za prostorno uređenje,promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak dao je nalog za izvođenje radova održavanja regonalnih puteva na području Zeničko-dobojskog kantona pred početak nove školske godine. 

Svim izvođačima radova naloženo je uređenje bankina,izmjena dotrajalih saobraćajnih znakova košenje trave, bojenje linija i oznaka na kolovozu , kao i bojenje svih pješačkih prelaza na regionalnim putnim pravcima, posebno na gradskim i prigradskim dionicama.

Za realizaciju naloženih radova Ministarstvo je opredjeljilo ukupan iznos od oko 500.000,00KM za 432 kilometara regionalnih putnih pravaca.

„Sigurnost u prometu svih učesnika u saobraćaju, posebno djece i omladine je prioritet Ministarstva i Ministarstvo je podiglo nivo uređenja regionalnih puteva na višu razinu. Želimo  da se  i na ovaj način preventivno utječe na smanjenje rizika sigurnosti učesnika u saobraćaju, posebno mladih koji polaze u novu školsku godinu  “, izjavio je ministar Arnel Isak.