+387 32 460 700 press@arnelisak.comMinistar Arnel Isak u radnoj posjeti Općini Kakanj

Ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Arnel Isak, boravio je u svojoj prvoj radnoj posjeti Općini Kakanj. Ministra Isaka primio je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo sa svojim saradnicima.Sastanku je prisustvovao i Mirnes Bašić, ministar Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Ovom prilikom obavljeni su razgovori o projektima cestovne infrastrukture regionalnih puteva na području Općine Kakanj. Utvrđeni su prioriteti u vezi realizacije izgradnje mosta u Kraljevoj Sutjesci, kao i o nastavku rekonstrukcije puta za Ponijere. Načelnik Šljivo izrazio je zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom redovnog održavanja puteva na području Općine Kakanj. 

– Naša želja je da u ovoj i idućoj godini realizujemo sve planirane projekte održavanja, rekonstrukcije i izgradnje regionalne cestovne mreže u Općini Kakanj i tako omogućimo bolju cestovnu komunikaciju našim građanima, te da unaprijedimo uslove i kvalitet njihovog života – izjavio je ministar Isak.