+387 32 460 700 press@arnelisak.comMINISTAR ARNEL ISAK POTPISAO PROTOKOL O IZRADI PROSTORNOG PLANA OPĆINE TEŠANJ

Uspješne želimo podržati na njihovom putu uspjeha i razvoja

Ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak je danas u svom kabinetu održao sastanak sa načelnikom Općine Tešanj Suadom Huskićem i saradnicima. Povod sastanka je bilo preciziranje aktivnosti na izradi Prostornog plana općine Tešanj za period 2020.-2040. godine, o čemu su na kraju sastanka ministar Isak i načelnik Huskić potpisan i prigodan Protokol kojim je utvrđeno da su se strane sporazumjele o aktivnostima i obavezama koje im predstoje.

Jedan od strateških ciljeva Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona je regulisanje planske izgradnje u kantonu, između ostaloga i na području općine Tešanj. Na ovaj način želimo osigurati kontinuitet dodatno poboljšanje privrednog razvoja po kojem je Tešanj kao sredina poznat, te omogućiti poboljšanje privrednog ambijenta i pretpostavki jačanja privrede, te poboljšanje kvaliteta građana“, kaže Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK.

Prema potpisanom Protokolu, nosilac pripreme na izradi Prostornog plana Općine Tešanj je Služba za katastar, urbanizam i imovinsko-pravne poslove Općine Tešanj, a nosilac izrade Prostornog plana općine Tešanj je Kantonalni zavod za urbanizam i prostorno uređenje koji djeluje u sastavu Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

Na ovaj način finalizirane su pripremne aktivnosti započete još u aprilu 2013. godine i omogućeno da se blagovremeno krene u proceduru donošenja ovog značajnog prostorno-planskog dokumenta, što je još jednom potvrdilo da su mladalački duh i motivacija u radu Ministarstva na čijem je čelu ministar Arnel Isak garancija bolje budućnosti ZE-DO kantona i Bosne i Hercegovine, te pravac za poboljšanje uslova življenja građana u svim dijelovima Kantona.