+387 32 460 700 press@arnelisak.comMINISTAR ARNEL ISAK NA SVEČANOM PUŠTANJU U FUNKCIJU NOVOG MOSTA „LEJLA MULALIĆ” U TEŠNJU

Mostovi su oduvijek povezivali ljude i značili šansu za bolje sutra

Novoizgrađeni most “Lejla Mulalić” preko rijeke Usore u Jelahu, općina Tešanj, danas je svečano pušten u promet. Presjecanjem svečane vrpce most su u funkciju pustili ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, Arnel Isak, zajedno sa premijerom ZDK Mirzom Ganićem, načelnikom Općine Tešanj Suadom Huskićem.

Izgradnju novog mosta „Lejla Mulalić” sa 1,5 miliona KM finansirala je Vlada ZDK, putem Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije, odnosno Direkcije za ceste ZDK. Također, u finansiranju projekta sa 200 hiljada KM je učestvovala Općina Tešanj.

Mostovi su oduvijek bili simbol povezivanja ljudi, te su značili prilike za razvoj i šanse za bolje sutra. Veoma sam radostan da je uspješno okončan još jedan ovako značajan infrastrukturni projekt. Ministarstvo na čijem sam čelu će i u narednom periodu raditi na projektima koji za cilj imaju poboljšanje kvaliteta građana, kao i olakšavanje poslovanja privrede”, kaže Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.