+387 32 460 700 press@arnelisak.comASFALTIRANJE PUTA KROZ INDUSTRIJSKU ZONU OZRAKOVIĆI

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak, posjetili su danas radilište u Industrijskoj zoni Ozrakovići u Visokom, gdje su u toku završni radovi na postavljanju asfaltnog sloja u projektu rekonstrukcije ceste kroz ovu industrijsku zonu koju najvećim dijelom finansira Vlada ZDK, sredstvima Kantonalne direkcije za ceste koja djeluje u okviru Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK. Naime, ovim veoma vrijednim projektom obuhvaćena je rekonstrukcija ceste, te izgradnja fekalne i oborinske kanalizacije kroz Industrijsku zonu Ozrakovići, a izvođači radova su konzorcij firmi kojeg čine „Trgošped” d.o.o. Kakanj i „Mušinbegović gradnja” d.o.o. Visoko.

Vrijednost radova na izgradnji ove dionice puta u dužini cca. 400 metara je 624.364,23 KM, od čega je 424.364,23 KM osigurala Direkcija za ceste ZDK, dok su 200 hiljada KM sredstva Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, a Grad Visoko je za izgradnju vodovoda obezbijedila 200 hiljada KM. Pored toga, Ministarstvo privrede ZDK izdvojilo je 97.500 KM na ime troškova organizacije i izgradnje Industrijske zone Ozrakovići.
O vrijednosti i važnosti realizacije ovog projekta dovoljno govori podatak da smo stvorili bolje uslove za saobraćajnu komunikaciju kroz ovu Industrijsku zonu Ozrakovići u kojoj radi oko 1.100 ljudi. Sve naše aktivnosti trebaju i moraju biti usmjerene ka poboljšanju kvaliteta života građana, a to posebno mora biti u fokusu djelovanja kad je u pitanju rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta. Zbog toga sam veoma sretan što danas prisustvujem završnim radovima na ovom projektu koji je pokazao da je moguća saradnja različitih nivoa vlasti, a sve za dobrobit građana i privrede”, kazao je prilikom današnje posjete Visokom Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona